donderdag 15 maart 2012

Sioen - Sioen.


Frederik Sioen ken ik in eerste instantie als singer-songwriter, met nummers waarin zijn stem en zijn piano de hoofdcomponenten zijn. Sioen trok in november 2007 op uitnodiging van Oxfams actie 'One Day For Another World' naar de township SOWETO in Zuid-Afrika om er een samenwerking op te zetten met plaatselijke muzikanten. Dit resulteerde in 2009 in het album Calling Up Soweto. Allemaal heel braaf, moet Sioen gedacht hebben, want zijn nieuwe album Sioen. laat een aanstekelijk popgeluid horen van een zanger die na een verbroken relatie geniet van het leven als single, met de bijbehorende feesten en het nodige drankgebruik.


1. "Bad Bad World"
2. "I'm Not Ready To Love You Like I Do"
3. "Johnny, Mary, Tommy & The Sun"
4. "My Way"
5. "Meteor"
6. "Make It Real"
7. "Why Shouldn't I?"
8. "Sex"
9. "Crime of Passion"
10. "Blackout"
11. "Running From the Cops"
12. "Please Hold Me In Your Arms"
13. "The Carnival"



Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.be/muziek/sioen-sioen-5053105120925

Op Sioen. klinkt Sioen extraverter, lichtvoetiger en humoristischer dan ooit tevoren. Hij laat de bad boy in zich naar buiten komen en dat levert een geweldige popplaat op. Het is echter geen radicale omslag, want op 'Make It Real', 'Crime of Passion' en de prachtige ballad 'Please Hold Me in Your Arms' horen we de bekende piano en strijkers weer terug. Dit maakt de plaat ook voor de fans van het eerste uur een feest.

Hoewel Sioen. een redelijk gewaagd en succesvol experiment is, zijn niet alle nummers van hetzelfde niveau. Dit maakt natuurlijk helemaal niets uit, persoonlijk vind ik dat ieder album zogenaamde 'fillers' nodig heeft om de topnummers beter te laten schitteren, maar wees erop berust dat niet ieder nummer zo geslaagd is.

1 opmerking:

  1. uitstekende plaat met leuke aanstekelijke popsongs; heerlijk geluid van BINTI ook!

    BeantwoordenVerwijderen