maandag 16 april 2012

Fence - Fence


Na jaren van stilte, horizonverbreding, regenachtige dagen, de Aziatische Olympische Spelen, de terugkeer van de lynx in de Belgische bossen en stopgezette ruimteprogramma's, is Fence in mei 2011 weer bijeengekomen in een kleine studio in de Ardennen. Voorzien van busladingen aan oud materiaal, nieuwe nummers en een barbecue is er een nieuw album geboren. Sluit de deuren, houd de dames binnen, bewaak de kleintjes en voer de huisdieren, want Fence is terug!



1. "Cool Spirit"
2. "Bee Song"
3. "Without A Trace"
4. "I Think I Do"
5. "Shredder Pants And Leather Jack"
6. "Please Help Me"
7. "We Didn't Mean You No Harm"
8. "Walk The Talk"
9. "Of Day And Night"
10. "Haystack"
11. "Your Sister"
12. "Evolution Calling"



Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.be/muziek/fence-fence-5419999105255

En terug is Fence zeker! Het titelloze album staat vol met nummers die alle kanten van de band belichten. Denk aan vette grooves in Bee Song, stevige gitaren in Without a Trace, maar ook violen, saxofoons en allerhande andere instrumenten worden door de nummers heen geweven.

Ieder nummer heeft zo zijn eigen haakje, zijn eigen gezicht, en het album laat op deze manier Fence horen in al zijn(/haar) verscheidenheid. Het is te hopen dat zij niet weer een pauze inlassen van een aantal jaar, want dit album is gewoon top en vraagt zeker naar meer.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten