maandag 2 april 2012

Isbells - Stoalin'





Isbells is een Belgische muziekgroep uit het Leuvense, die draait rond singer-songwriter Gaëtan Vandewoude. De groep speelt vooral melancholische folky popsongs. Isbells ontstond onder impuls van singer-songwriter Gaëtan Vandewoude die na backing vocals te hebben verzorgd bij diverse bands een eigen project startte. De groep bracht in 2009 hun debuutalbum uit. Nadat dit album positief werd onthaald werden ze genomineerd voor een MIA in de categorie "Beste nieuwkomer". Hun recentste cd Stoalin' is net uit.

1. "Stoalin'"
2. "Heading for the Newborn"
3. "Heart Attacks"
4. "Falling In and Out"
5. "Letting Go"
6. "Illusion"
7. "One Day"
8. "Elation"
9. "Baskin'"
10. "Erase and Detach"

Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.be/muziek/stoalin-isbells-5425017525301

Isbells brengt wederom het vertrouwde geluid, luchtige folkpop dat niet altijd lijkt te stroken met de melancholische teksten, maar dit daardoor juist wel doet. Isbells rekent af met de demonen uit zijn verleden en dat hoor je terug in de teksten die gedragen worden door de prachtigste melodiën. Af en toe in samenzang met Chantal Acda, een prachtige toevoeging aan de stem van Vandewoude.

Tussen Stoalin’ en afsluiter Erase And Detach, waarin Isbells afscheid lijkt te nemen van de spoken in zijn hoofd, bevinden zich acht kleine werken rond zijn persoonlijke ontwikkeling. Dat kan zijn het leed uit de kinderjaren die we horen op Heartbreak, maar ook een liefdesverklaring zoals op Falling In And Out. Die laatste een ideale radiohit, maar de rest is eveneens een bevestiging van het succes dat Isbells had met het debuut. Muzikaal iets minder donker dan zijn voorganger, tekstueel alsnog aangrijpend, maar bovenal een plaat die aantoont dat Isbelle zich op de goede weg naar succes bevindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten