woensdag 18 april 2012

Triggerfinger - All This Dancin' Around


Een relatief oudje dit keer. Dankzij hun iets te saaie en zoetsappige cover I Follow Rivers denk ik met heimwee terug aan onderstaand album.  Triggerfinger is een driekoppig monster, geboren uit het beste wat de rockgeschiedenis te bieden heeft. Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul gaan al een poos door het leven als "The loudest band in Antwerp". Inmiddels moge duidelijk zijn dat niet alleen Antwerpen plat gaat voor de spuwende riffs van Block, de mokerslagen van Goossens en de het rauwe basgeluid van Monsieur Paul. All This Dancin' Around is het derde album van deze Belgische band.

1. "All This Dancin' Around"
2. "Let It Ride"
3. "Love Lost in Love"
4. "I'm Coming for You"
5. "All Night Long"
6. "Feed Me"
7. "Cherry"
8. "My Baby's Got a Gun"
9. "Without a Sound"
10. "Tuxedo"
11. "It Hasn't Gone Away"


Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.be/muziek/all-this-dancin-around-triggerfinger-8714374962483 

Triggerfinger staat bekend om hun overweldigende liveperformances, iets wat ze tot All This Dancin' Around nooit zo goed op plaat hebben kunnen vastleggen. Hoewel de nummers van live ongetwijfeld alsnog energieker overkomen, staan ze deze keer ook ijzersterk op plaat.

De songs op deze plaat zijn explosief, waarbij vooral stonerrock, bluesrock en hardrock-invloeden gecombineerd worden tot het herkenbare Triggerfinger-geluid. Er zijn uiteraard altijd vergelijkingen te maken, denk aan Queens of the Stone Age, Soundgarden en zelf een enkele keer Muse, maar Triggerfinger weet zichzelf toch wel degelijk een eigen geluid aan te meten.

All This Dancin' Around is echter niet alleen een explosief rockalbum, de heren weten een prima balans te vinden waarbij ook een relatief rustmoment als All Night Long tot zijn recht komt. Zo volgen de nummers elkaar perfect op.

Triggerfinger, hartstikke leuk die cover van I Follow Rivers, maar willen jullie nu weer gaan doen waar jullie goed in zijn? All This Dancin' Around is waar ik mijn bed voor uitkom en dit album zal altijd een vast plekje houden in mijn platenkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten