dinsdag 21 februari 2012

The Me in You - Forgotten Clothes


The Me in You is de nieuwste Belgische popsensatie. De groep ontstond in 2009 en volgens eigen zeggen maken zij Hagelande pop, wat gekenmerkt wordt door akoestische gitaarmuziek. Hun geweldige debuutalbum ligt sinds 10 februari in de winkels.





1. "Girl in Armour"
2. "Plastik"
3. "Broken Holiday"
4. "Seven Ups and Downs"
5. "Low Battery"
6. "London to New York"
7. "All Day Long"
8. "Shark Song"
9. "Hands Unfolded"
10. "Sober"





Hier te verkrijgen: http://www.freerecordshop.be/muziek/forgotten-clothes-the-me-in-you-5099932719222

'Forgotten Clothes' staat bol van de melancholie en tristesse. Nummers die de tijd nemen om je beet te pakken en emotioneel uit te putten tot op het bot. Alle nummers zijn zorgvuldig opgebouwd en bevatten af en toe de aloude trucjes, maar worden nooit clichématig of onauthentiek.

Nee onauthentiek is het zeker niet, de nummers zijn echt, of misschien beter gezegd: de nummers 'zijn'. Het is een beleving die moeilijk te beschrijven is, die je eigenlijk zelf moet meemaken door te luisteren. Luister naar het mooie piano-arrangement van 'Broken Holiday', het prachtige gitaarlijntje in 'Low Battery' of het wonderschone samenspel in 'Shark Song'.Ook al is het tekstueel af en toe ongrijpbaar, The Me in You heeft met 'Forgotten Clothes' een monsterlijk goede plaat afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten