woensdag 8 februari 2012

Selah Sue


Selah Sue heet eigenlijk Sanne Putseys en zij is op 3 mei 1989 geboren in Leuven. Op haar vijftiende leerde zij gitaar spelen en begon ze met het schrijven van eigen liedjes. Toen zij 17 jaar oud was, speelde ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens de Open Mic-avond in Het Depot in Leuven. Organisator en zanger Milow was onder de indruk en vroeg haar in zijn voorprogramma. Dit was het begin van vele voorprogramma's waar ze in zou staan.

Radiozender Studio Brussel ging in hun programma Volt op zoek naar de toekomst van de Belgische muziek. Belgische artiesten mochten allemaal iemand voordragen en Milow droeg Selah Sue voor en zo zongen zij  samen op de nationale radio het nummer Explanations.

Van september 2008 tot eind augustus 2009 zat ze in de schoot van AB Artist In Residence. AB ondersteunt artiesten zonder platenfiurma of management bij hun carrièreplanning. Hierdoor was ze in staat om een demo op te nemen.

Ze heeft een pak eigen nummers, naast covers van Erykah Badu en Amy Winehouse. Haar bekendste nummers zijn Mommy en Black Part Love. In 2009 trad Sue op op het North Sea Jazz Festival en bij Lowlands. Op 8 november 2010 verzorgde ze het voorprogramma van Prince in het Sportpaleis in Antwerpen. Ook is ze te horen op het album van Cee Lo Green. Op 7 januari 2011 was Selah Sue een van de winnaars van de Music Industry Awards 2010. Ze behaalde de belangrijke MIA voor "Beste vrouwelijke soloartiest". Bij Humo's Pop Poll kreeg Selah Sue de prijs van beste Belgische zangeres van 2010.

Op 4 maart 2011 werd haar naamloze debuutalbum uitgebracht, dat een combinatie van soul, jazz en reggae bevat.



1. "This World"
2. "Peace Of Mind"
3. "Raggamuffin"
4. "Crazy Vibes"
5. "Black Part Love"
6. "Mommy"
7. "Explanations"
8. "Please" (feat. Cee-Lo Green)
9. "Summertime"
10. "Crazy Sufferin Style"
11. "Fyah Fyah"
12. "Just Because I Do"


Hier te koop: http://www.freerecordshop.be/muziek/selah-sue-selah-sue-0825646740529

In de zomer van 2011 trad ze weer bij verschillende festivals op, waaronder Pinkpop, Rock Werchter, Sziget en Lowlands. Selah Sue is op weg een hele grote artieste te worden, dus houd haar in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten