donderdag 16 februari 2012

School is Cool - Entropology


School is Cool is een baroque-popband die in 2009 is opgericht. Sinds de band in 2010 Humo's Rock Rally won is het hard gegaan. In de zomer speelde School is Cool op een groot aantal festivals, waaronder Genk On Stage, Cirque@taque, Boomtown, Dranouter, Marktrock, Maanrock en Pukkelpop, wat hen zeer positieve recensies opleverde. Op 15 oktober 2011 is hun debuutalbum Entropology uitgebracht, een conceptplaat rond destructie, het einde van de wereld, chaos en entropie.

1. "The World is Gonna End Tonight"
2. "Car, Backseat, Parking Lot"
3. "In Want of Something"
4. "O Delusions"
5. "The Road to Rome"
6. "Interlude"
7. "Dawn, and a Newly Hatched Damselfly"
8. "On the Beach of Hanalei"
9. "Algorithms"
10. "Trouble in the Engine Room"
11. "New Kids in Town"
12. "Interlude"
13. "The Underside"
14. "Car, Backseat, Parking Lot (Reprise)"
15. "Warpaint"
16. "Entropology"


Hier te koop: http://www.freerecordshop.be/muziek/entropology-school-is-cool-8715440005714

Het album bestaat uit ruwweg drie delen, die opgedeeld zijn door de twee 'Interlude'-tracks. Het album opent met het aanstekelijke 'The World is Gonna End Tonight'. Catchy indiepop zoals het bedoeld is. Maar dat dit pas het begin is, horen we in de volgende twee nummers. Met name 'In want of Something' laat hitpotentie horen. Dit is een klapper die iedereen zou moeten horen en die het geweldig kan doen op de zomerfestivals. De neiging om mee te dansen en te zingen is vrijwel niet te onderdrukken.

'O Delusions' laat een ander geluid horen. Een heerlijk folky nummer wat rustig begint en zich goed uitbouwt. Zo staat het album vol van nummers die dansbare indiepop laten horen met hier en daar wat folkinvloeden. Het festivalpubliek wacht met smart op deze jonge band en dat is niet meer dan terecht. School is Cool is een geweldige, frisse band met een eigen geluid waar we hopelijk nog veel meer van gaan horen. Entropology smaakt in ieder geval naar meer. Kijk hieronder ook eens naar de geniale clip van 'Warpaint'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten