maandag 27 februari 2012

Bart Herman - Drie Akkoorden en de Waarheid


Bartje Pol Frans (Bart) Herman (Wevelgem, 14 februari 1959) is een Belgische zanger, vooral bekend om zijn hit 'Ik ga dood aan jou' uit 1993. Naast zanger is Bart Herman ook een auteur-componist. Naast het schrijven van zijn eigen teksten, vertaalde hij verschillende liedjesteksten uit het Engels, Frans, Duits en Spaans naar het Nederlands, die dan gebruikt werden door hemzelf en door vele andere zangers. Onlangs is zijn nieuwe plaat 'Drie akkoorden en de Waarheid' gelanceerd.




1."Als je weer wakker wordt"
2. "Jouw Gezicht"
3. "Laat me nooit alleen"
4. "Eddy"
5. "Maanlicht op de zee"
6. "Friends Forever"
7. "Geen zomer zonder jouw"
8. "Wetteren Passerelle"
9. "Diep in je hart"
10. "Ode aan de zon"
11. "Vader"
12. "Senorita Zita"




Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.be/muziek/drie-akkoorden-en-de-bart-herman-8714221062366
 
Drie akkoorden en de waarheid is Bart Herman zijn twaalfde cd. Het is zijn tiende album gekruid met gloednieuw en nooit eerder uitgebracht werk. Met dit nieuwe album probeert singer-songwriter Bart Herman, het bekende ‘Nashville adagium “Three chords and the Truth is enough for a good countrysong” te toetsen aan het songschrijven in de Lage Landen. In het album vind je dan ook geen thematische rode draad terug, maar is eerder een verzameling van verhalen – al dan niet uit zijn jeugd – (noem het waarheden) met behulp van slechts drie akkoorden op muziek gezet.

Bart Herman schreef ook een nummer over The Voice of Europe: “Eddy Wally”. Een song waarin Bart Herman een ode brengt aan Vlaanderens grootste en wellicht succesvolste schlagerzanger, die spijtig genoeg ten gevolge een hersenbloeding met verlammingsverschijnselen tot gevolg, wellicht nooit meer zal kunnen optreden.

Drie akkoorden en de Waarheid is een echte aanrader. Het is een album met twaalf schitterende songs, waarin Bart Herman een stukje van zijn zichzelf bloot geeft. Een echt juweeltje dat alleen al om zijn variatie – de cd bevat parels van ballads, romantische songs, maar evenzeer swingende nummers en zelfs een vleugje country-pop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten