maandag 20 februari 2012

Milow - North and South



Na een paar dagen afwezigheid is het weer tijd voor een post. Ditmaal ga ik het hebben over de cd North and South van Milow. Dit vierde album van de Vlaamse muzikant laat een iets ander geluid horen dan zijn voorgangers. Er bevinden zich veel elektronische geluiden in de nummers, waarvan de basis elementen nog wel echt Milow zijn. Herkenbare singer-songwriter muziek dat aangenaam wegluistert.





1. "Son"
2. "She Might She Might"
3. "You And Me (In My Pocket)"
4. "Little In The Middle"
5. "Building Bridges"
6. "Never Gonna Stop"
7. "Rambo"
8. "California Rain"
9. "Move To Town"
10. "The Kingdom"
11. "KGB"





Hier te verkrijgen: http://www.freerecordshop.be/muziek/north-and-south-milow-0602527668550

Op plaatopener 'Son' is direct dat andere geluid te horen, electrogeluiden klinken uit de speakers. Zeker geen verkeerd nummer. Het overlijden van zijn vader vlak na het uitbrengen van zijn derde album 'Milow' is een grote inspiratiebron voor dit album en dat hoor je in verschillende nummers terug. In 'She Might She Might' vraagt hij zich af of hij de ware heeft gevonden. Dit nummer kent niet de meest indrukwekkende teksten, een euvel waar Milow vaker last van heeft. 'You and Me (In My Pocket)' is één van de betere nummers van het album en een logische keus geweest als eerste single. 'Little in the Middle' is een mooi uptempo nummer, dat ook is uitgekomen als single. 'Building Bridges' en 'Never Gonna Stop' lopen mooi in elkaar over en zijn wat rustiger en emotioneler, terwijl opvolgers 'Rambo' en 'California Rain' weer bol staan van de clichématige teksten. Dit wordt echter nooit irritant en kan Milow goed hebben. 'Move to Town' lijkt zo afkomstig van één van Milows eerdere platen. Op het eind doet Milow het weer rustig aan met 'KGB', duidelijk geïnspireerd door zijn overleden vader. In dit ontroerende nummer geeft Milow aan dat zijn vader altijd een held voor hem is geweest.

Met 'North and South' bevestigt Milow zijn status die hij heeft verkregen met 'Milow' nog eens. Hij is een topartiest en zal voorlopig nog niet uitgestegen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten